Få bedre oversikt på kjøkkenet!

Er du en av de som irriterer deg over at du innimellom finner tørrvarer på kjøkkenet, som gikk ut på dato i fjor fordi det stod bakerst eller nederst blant det du faktisk bruker i kjøkkenskuffen? Samtidig har det lett for å “hope seg opp” med småting på kjøkkenet, av ting du selvsagt har planer om å bruke når du kjøper det! Og når du først skal rydde og vaske ut av skuffene, er det garantert at det har falt ut diverse matvarer i skuffen, så du uansett må vaske ut hele skuffen. Hvis dette innimellom irriterer deg, har du det samme irritasjonsmomentet som meg!

Dette er naturlignok et “luksusproblem”, men hvorfor ikke gjøre noe med det – når løsningen er veldig enkel? :) Jeg og samboeren King Cash, dro til IKEA for å gå til innkjøp av oppbevaringsbokser for å gjøre kjøkkenet vårt mer oversiktlig. Vi endte opp med å kjøpe 5 ulike oppbevaringsbokser, ettersom vi ikke har det største kjøkkenet å holde styr på (men jeg synes det er like deilig å ha et rent og pent kjøkken) :) Her er en link til to av oppbevaringseskene vi gikk til innkjøp av.

P1100616Hensikten med kjøpet, er å få bedre oversikt over tørrvarene vi har, ved å kategorisere de forskjellige matsortene i de ulike boksene. Samtidig er jeg en STOR  tilhenger av å spise opp maten som jeg allerede har betalt for. Bra for miljøet er det også ;) Nedenfor kan du se hvordan kjøkkenskuffene ble organisert. I to av skuffene plasserte vi ris/bønner/linser, i en boks nøtter/frø og ved siden av bakepapir/aluminiumsfolie og “middagsingredienser” som tomatpurre og kokosmelk. I den nederste skuffen ble den høyeste oppbevaringsskuffen plassert – perfekt til høye ting som spagetti! Resten av skuffen har frittstående ting som bakevarer, te og vitamintabletter. Den siste oppbevaringseksen har i plassert krydder i, og er ikke avbildet.

P1100617

P1100620Nå har vi hatt “organiseringen” slik i tre uker – og jeg er strålende fornøyd! :) For det første er det kjempeenkelt å holde oversikt, hvilket gjør at matvarene jeg har faktisk blir brukt. Og en fordel som har overrasket meg, er at det er mye enklere å planlegge middager og innkjøp fordi jeg SER hva jeg har. Og det skaper i lengden billigere matbudsjett :)

– Queen Cash